Sista natten med gänget

I natt är det sista gången vi sover här hemma hos Bastis föräldrar för dom här 9 veckorna. I morgon ska vi flytta in i huset for real! =)

Det är helt otroligt fint i huset och det är klaaaart!! (nästan i alla fall, är ju lite smågrejs kvar som t ex att få in el i huset, med det tänker vi inte på just nu) ;)

Idag har vi kört bort allt byggskräp och det blev några vändor till tippen, men nu är garaget tomt, altanen är hyfsat ren och i huset finns inte en kartongbit kvar eller täckpapp så långt ögat kan nå!

I morgon ska vi till IKEA o hämta all garderobsinredning till våran walk in closet så att vi kan hänga upp alla våra kläder med en gång. Kylen ska vi även hämta hem (frysen kommer om drygt en vecka) och så ska vi tapetsera i hallen och det roligaste av allt: packa upp alla saker!

Köksbordet är på plats med alla stolar, sofforna o soffbordet står där det ska i vardagsrummet, köket är urstädat och huset bara står o väntar på oss nu känner jag!

Som vi har väntat och nu är dagen äntligen här!

Shopping på det stora blå

Igår ringde min sambo till mig och sa: "Duuuu.. Jag har shoppat lite jag gumman" . Då tänker man ju automatiskt: Ok hur mycket har du handlat goding?  ;)

Det visade sig att han hade åkt till det stora blå varuhuset med gul skylt och inhandlat vårt vardagsrumsbord, matta till v-dagsrummet, en pall o en fin vas. Härligt goding! ♥

IKEA STOCKHOLM Soffbord
HELSINGÖR Matta


Beställt tapet!

Idag var vi på colorama och beställde tapet till vår hall där vi har gjort om en inbyggd gammal garderob till en... ja hur ska jag beskriva det... vi slet ut allt i garderoben o byggde upp bara väggarna igen så att det blir som en grej som går in i väggen, där vi ska hänga upp en klädstång för jackor o skohyllor längst nere vid golvet.

Iallafall, inne i denna "garderob" ska vi sätta en rolig tapet o vi har funderat ganska länge på vad vi ska ta. Nu har vi hittat den!! =)

Tapeten som sitter över bänken i det här köket har vi valt, fast botten är ljust limegrön o snirklarna är blanka lite mörkare gröna! Jääääättesnyggt!

Skarpa intryck.

Midbeck heter märket o kollektionen heter Saturnus!


Dom magiska orden

Igår sa min sambo det jag har längtat efter att få höra ganska länge nu: På fredag flyttar vi in i huset gumman, vad som än händer så flyttar vi in då!

Tjoooooohooooooooooo!


=)

Vattnet is here!

Nu har vi äntligen fått rinnande vatten in da house! Rörisen var där idag och fixade toaletten, handfatet, duschen och kranen i köket! =)

Tror inte det är sant att man kan gå in i badrummet och tvätta händerna! Här är en bild på handfatet o vår snygga blandare! Fattas två vita lådor som ska in i skåpet under bara. (ursäkta den usla bildkvalitén, har inte fattat det där att jag faktiskt kan använda vår kamera, utan envisas med att fota med mobilen..)



Vår dusch med det stooora munstycket där uppe!



Sex stycken sådana här stolar ska vi ha runt köksbordet



Vårt vardagsrum





Var i huset förut o städade av vardagsrummet lite så att vi kan plocka upp sofforna där snart! Är ju så härligt att känna doften av städat istället för sågspån som mer påminner om en byggarbetsplats än ett hem..!

Nu är det snart dags för Design Simon & Tomas med goding som fortfarande är rejält krasslig. I en vecka har flunsan hållt i sig på stackarn. Svärmor vart också drabbad av bacillen o har vart sängliggande i tre dagar nu. Hoppas fortfarande att jag ska klara mig undan eländet. Har visserligen haft ont i huvudet i flera dagar nu, fast det brukar jag ju ha titt som tätt så det är nog lugnt.

Jag och svärfar är fortfarande oförskämt friska. Men det är väl som man brukar säga: Vissa har det, andra inte! =)

Hårt virke i oss! ;)





Carola!

Säga vad man vill men I love Carola!!  Här sitter jag i lillebrors säng med popcorn upp till öronen o glysar på tv:n o vem glider förbi på 1:an om inte självaste Å Mickey - Mickey Hej Mickey-Carola! Tjohoooo! =)

Plötsligt sitter jag upp i sängen som med ett kvastsfaft i ryggen o vill inte ens vika blicken från rutan för en sekund för att ta en näve popcorn ens. Jag kan ju missa en refräng av "Tommy tycker om mig" eller en vindpust av en scenfläkt o det riskerar jag inte! (tror inte jag har blinkat på över en timme...)

För alla er där ute som fortfarande är tveksamma så vill jag bara förklara att jag blir sån här när det kommer till två saker som visas på tv:n: Carola & Britney! Konstigt kanske men sant, sån är jag! =)

Båda dessa två kan ju uppfattas som rena knäppisar, men jag lägger inte så mycket värdering i hur dom är, om dom tror på Gud eller beter sig lustigt o rakar av sig håret, utan låter det bra o svänger det gött på ett dansgolv så räcker det för mig!

Lämnar er nu en liten pärla från förr! Vem minns inte denna!
 
(Vet iallafall en viss LInda Delang som med all säkerhet kommer ihåg den här! =) )

Äntligen ett par baggyjeans!

Som jag har letat o letat o letat o letat o letat o letat efter ett par riktigt fina baggyjeans i flera år! Samtidigt som jag älskar den här mer tjejiga stilen med kjol o ett par roliga strumpbyxor eller tighta stuprörsjeans, så är det läckert med ett par riktigt fina baggyjeans o bara en enkel vit top till eller ett snyggt linne till sommaren.

Har varit på jakt så länge efter en fin modell i en bra färg och nu har jag hallelujah banne mig hittat dom! Närmare än man trodde också och för det väldigt överkomliga priset 499,-. Tack Gina Tricot!

Försökte lägga in en bild på dom men det gick mindre bra.... En målande beskriving istället: pösiga, mudd nere vid fötterna och inte ljusblå o inte mörkblå utan precis mittemellan!

Dom tackar vi för!

(råkade även köpa ett par andra jäättefina jeans i samma snygga färg på Gina, riktigt vårigt kändes det där för en stund, sen gick jag ut till bilen o fick snö i ögat o då försvann visserligen den känslan..  men oh det blev lite svettigt när man bränner en tusing  på mindre än 10 minuter, ingen van känsla för Svensson, men fin blir jag!)  

=)

Lördagkväll

Jobbat min lördag på punkten o jisses vad det är lugnt i butiken. Vart är alla människor?? Ändå lön igår. Men det är väl nu som folk kommer till rätta med allt efter jul och nyår antar jag, finns nog stora hål i plånboken hos många denna tiden på året.

Slutade en hel, lyxig timma tidigare idag och väl hemma så körde jag iväg Basti till en kompis där det i kväll vankas grabbkväll! Vin och god mat  (tror bestämt att det är en hjort inblandad i maten på ett eller annat sätt) är vad boysen ska avnjuta i kväll.

Själv har jag krupit ner i sängen o här tänker jag i princip stanna tills Basti ringer o vill ha skjuts hem. Eventuellt kommer jag gå ner o sno en popcornpåse av svärmor, men det är nog allt! =)

Tanken var ju som de flesta vet att vi skulle ha flyttat in i huset den här helgen, och jag kan väl erkänna att en kväll som denna hade det ju vart lite mer inspirerande att va på plats i huset o pilla o greja hela kvällen istället för att..ja...inte göra det. Men men så är det! 

Vill passa på att skicka en extra liten hälsning till min egen Lotta. Allt kommer att ordna sig vännen! ♥

Nu ska jag kika om det finns något som lockar på tv:n i kväll.

Tjing!

Garderobsproblem

Vi har ett problem.. Ett garderobsproblem.

Vi har ju ett rum i huset som vi ska göra till ett "garderobsrum", en typ av walk in closet. Vi får en varsin sida av rummet för våra kläder i öppna garderober, i mitten på golvet tänkte vi ställa 4 färgglada puffar att slå sig ner på och på ena kortväggen lutar vi en stoor helfigursspegel. Jättefint!

Men..

Vi är två personer, två viljor, två ideér...

What to do, what to do?

Basti vill ha denna typen av hyllor.
STOLMEN 4 sektioner
Jag vill ha den här varianten

PAX Garderob med inredning

En liten smaskig karamell att suga på så här inför helgen! =)

Nu ska jag hoppa in i duschen o göra mig fin inför ännu en dag i Skopunktens tjänst!

Flytt till midsommar...

Vi och kompisarna med oss har gått o skojat om att " Ni tror ni ska flytta in i huset snart ni, jo då, till midsommar kanske det är färdigt. Hahaha.."

Jag kan väl sammanfatta situationen som så här: Tror det först när jag ser det att vi flyttar in snart.

Så skulle man kunna sammanfatta hur det känns just nu. Det är verkligen inte långt kvar nu, det vet ju jag också, men jisses vad det drar ut på tiden, hela tiden..

Men vad ska man göra? Det är ju inte bara oss det hänger på nu i slutändan. Vi kan ju inte direkt fixa vatten till badrummet eller elen i väggarna. Är ju beroende av andra. Och dom har ju egna liv, egna jobb att sköta. Men dagarna bara går ju... Ena veckan efter den andra bara trillar iväg.

Visst har man vant sig vid att inte ha ett riktigt hem nu efter åtta veckor, och det går verkligen jättebra. Världens bästa svärföräldrar bor jag ju hos! ♥ Men när det är så nära och man ställer in sig på att vi ska flytta denna veckan, vi ska flytta nästa helg eller vi flyttar nog innan nästa onsdag och det liksom aldrig blir så utan det flyttas fram hela tiden, så kan man inte låta bli att bli besviken, igen och igen..

Jag kan inte beskriva hur jag längtar efter mitt eget hem, min egen säng, min egen soffa, min egna garderob och framför allt mitt vardagsliv med min sambo. Jag längtar efter det så det gör ont...

Men men det är bara att bita ihop, tänka på att det finns folk som har det värre, det är bara för en kort period, det ordnar sig, ni kommer att skratta åt det här så småning om, ja ni vet allt det där man ska tänka.

Blev väldigt negativt det här, inte min mening, men var bara tvungen.

Förhoppningsvis så får vi väl komma in i huset innan midsommar iallafall och bara det är ju ett stort plus! =)






Vi har fått en....

.....TOALETT!!!

Jisses jag trodde aaaldrig den här dagen skulle komma då jag faktiskt känner mig rent av lycklig för att jag har fått en toalett! Som vi har väntat på dig!

Men här är han!


Här får ni en liten kik på köket som börjar ta form





Storasyster o hennes Snickar-Daniel hjälper till med köket






Nu börjar det verkligen likna nåt i huset! Har vart där o städat sovrummet o garderobsrummet idag. Gött!

Verkar som att det faktiskt blir inflyttning till helgen. Efter åtta veckor så får vi snart bo i vårt hus!




Grattis på namnsdagen!



Det här med namnsdagar är fantastiskt underskattat. Varför uppmärksammas inte detta nästan lika mycket som födelsedagen undrar jag? 

Tänk såhär: Tårta, Paket, Besök, Hurra hurra, ett till paket kanske, en extra kram!

Finns det verkligen en enda vettig förklaring till att vi inte firar namnsdagar på samma sätt som födelsedagar?? Nä just det!

Har länge försökt att få alla i min närhet att anamma detta. Går väl inte sådär jättebra egentligen.... Men skam den som ger sig.

Vill i allafall passa på att säga stort grattis på namnsdagen till min alldeles underbara sambo Sebastian. Tyvärr så ligger han i sängen o vilar för han är nog på väg att få flunsan på sin stora dag... Tänkte gå upp o blåsa honom i örat eller nå´t snart, då kanske han piggnar till. Börjar bli lite sällskapssjuk här..

Grattis goding! ♥



(vill bara flika in att jag har namnsdag i juli, om någon känner att...ja en jordgubbstårta skulle ju va gott...!)




Grattis Lotta P!

Hipp Hurra vilken bra da´för det är godingen Lottas födelseda´!

Stort grattis till min älskade vän Lotta P! Tänk att du gått o blivit hela 19 år gumman! Oj oj vad tiden går! =)

Har känt min sötnos i 6 år nu o du blir ju bara mer vacker o go för varje år! ♥

Hoppas din dag har varit toppenbra gumman!

Kram!

Snart inflyttning!

Jo jag vet att jag allt som oftast säger att "nu är det bara en vecka kvar" eller " nu snart ska vi flytta in, nästa vecka verkar det som".

Men nu! Nu verkar det som att vi faktiskt ska flytta nästa vecka! Tjohoo!

Köket är uppe, badrummet är nästan klart (ska bara köpa en toalett o lite till) golvet är lagt, väggarna är målade, lister är nästan uppsatt överallt! Det som är kvar nu är i princip att rörmockaren ska komma och koppla på vattnet i kök o badrum och elektrikern ska fixa våra vägguttag i alla rum. Sen är det Slottsbron nästa! =)

Såhär ser huset ut på framsidan (iof sig en ganska dålig bild, men ja..)




Bäbis på gång!

Ja i min goa vän Thereses mage alltså!

Träffade henne för en fika som skulle bli en lunch som tillslut blev en... ja en toast i Duvanhuset!

Hon ska ha en lite flis här i början på februari o jag kan knappt hejda mig tills lillkörven kommer. Måste säga att det är ganska knäppt fast ändå helt fantastiskt att se en kompis man känt i över 14 år (jisses är det så länge!? Hur gammal har jag hunnit bli...) vara gravid med mage och allt! Lite ovant skulle man lugnt kunna säga!

Husrenoveringen håller på att komma mot sitt slut nu också! Fantastiskt! Köksstommen är uppe, golvet lagt o badrummet är snart färdigt (bara toaletten, duschväggarna o handfatet ska upp). Så nu gott folk har jag snart ett hem igen! =)

Vi blir nog kvar minst en vecka till hos svärföräldrarna o sen blir det Slottsbron med min favorit! Måste ge min sambo en stor eloge för herregud vad han har slitit i detta huset!! Du är bäst! ♥

Äntligen lite pics!

Nu har jag hittat sladden! Här kommer pics från huset!



Goding♥


Badrumsgolvet äntligen lagt!


Vita plattor på väggarna!

Sorry, kommer mer en annan dag, nu ska jag in till stan o fika med Therese!

Kram Hej!

Gott Nytt År!

Jahapp då var det 1 januari 2009! Jisses vad tiden flyger iväg! Vilket år 2008 var! Flyttade från Malmö till Karlstad, var utomlands för första gången, köpte hus med min älskling, renoverade hus med min älskling mm  mm!

Jag hade en underbar nyårsafton med min goding o goda vänner på Bastis o Sofias gemensamma 30-års fest! Kommer att ge en längre sammanfattning sen över kvällen, men vill just nu passa på att säga Gott Nytt!

Nu blir det pizza o slappa först o främst! =)



RSS 2.0